Sporazum Banke Intesa i evropske mreže NVO

Bez autora
Jun 29 2011

Banca Intesa Beograd potpisala je danas memorandum o saradnji sa evropskom mrežom nevladinih organizacija Euclid Network. Time je u Srbiji po prvi put, po ugledu na mnoge zemlje zapadne Evrope, na platformi „Empowernet“ ozvaničena saradnja, između finansijskog i neprofitnog sektora. Banka Intesa i najveća mreža nevladinih organizacija u Evropi obavezale su se na saradnju u budućim projektima Evropske unije u Srbiji koji imaju za cilj jačanje sinergije i povezanosti srpskog civilnog sektora sa ovim sektorom u zemljama EU, edukaciju i razumevanje načina i mogućnosti civilnog društva u procesu evrointegracija, ali i finansijsku održivost zasnovanu na međusobnoj saradnji i razmeni iskustva. U prvoj fazi saradnje ekspertski tim sastavljen od predstavnika Banca Intesa i Euclid Network će u narednih šest meseci obići oganizacije civilnog društva u svim većim gradovima Srbije kako bi se upoznali sa potrebama i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Nakon detaljne analize situacije inicijatori projekta će na osnovu dobijenih podataka razvijati strategiju modela finansijske održivosti za neprofitni sektor.

Sporazum Banke Intesa i evropske mreže NVOBanca Intesa Beograd potpisala je danas memorandum o saradnji sa evropskom mrežom nevladinih organizacija Euclid Network, saopštila je ta banka.

Time je, kako se navodi u saopštenju, u Srbiji po prvi put, po ugledu na mnoge zemlje zapadne Evrope, na platformi „Empowernet“ ozvaničena saradnja, između finansijskog i neprofitnog sektora.

Banka Intesa i najveća mreža nevladinih organizacija u Evropi obavezale su se na saradnju u budućim projektima Evropske unije u Srbiji koji imaju za cilj jačanje sinergije i povezanosti srpskog civilnog sektora sa ovim sektorom u zemljama EU, edukaciju i razumevanje načina i mogućnosti civilnog društva u procesu evrointegracija, ali i finansijsku održivost zasnovanu na međusobnoj saradnji i razmeni iskustva, navodi se u saopštenju.

U prvoj fazi saradnje ekspertski tim sastavljen od predstavnika Banca Intesa i Euclid Network će u narednih šest meseci obići oganizacije civilnog društva u svim većim gradovima Srbije kako bi se upoznali sa potrebama i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.  Nakon detaljne analize situacije inicijatori projekta će na osnovu dobijenih podataka razvijati strategiju modela finansijske održivosti za neprofitni sektor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik